Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB
Chimneytec
Kundgrupper
BostadsrättsföreningarVentilationskonsulterVentilationsentreprenörer
Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB
Meny
Stänger menyn

Meny

Snabblänkar

Chimneytec Skorstensrenovering IM Kanal Ventilation

Produkter

FitFire® FitFire® Wood FitFire® Vent Fitfire Vent IM1

Våra kundgrupper

Bostadsrättsföreningar Ventilationskonsulter Ventilationsentreprenörer

Information

Våra produkter Garanti Om oss Produktinformation Miljö

Om Chimneytec

Kontakta oss

RELINING AV IMKANAL MED FITFIRE® WOOD OCH FITFIRE® VENT IM1

Tätning som uppfyller imkanal klass 1A för kolgrillar och vedeldade matlagningsugnar enligt Boverkets föreskrifter och bransch rekommendationen Imkanal 2012:2

Våra produkter är lämplig för restauranger och storkök där det finns risk finns att stora mängder sot och fett avsättningar bildas i imkanalen. Med FitFire Wood och FitFire Vent IM1 får du en imkanal som skyddar mot spridning av brand och brandgaser, inom och mellan brandceller, intilliggande byggnadsdelar och fast inredning. Ventilationskanaler som renoveras med FitFire Wood och FitFire Vent IM1 uppfyller kraven för evakuering av brandgaser vid eventuell brand i byggnaden.

Den befintliga kanaltätade imkanalen uppfyller brandteknisk klass EI 60 i hela sin längd. De ger ett spolbart imkanalsystem som uppfyller en vätsketät imkanal (Vti) enligt Imkanal 2012:2.

Produkterna FitFire Wood och FitFire Vent IM1 är testade av oberoende certifieringsinstitut där produkterna uppfyller kraven enligt Boverkets föreskrifter för imkanaler klass 1A. Produkterna är typgodkända av Kiwa Sverige och uppfyller kraven A2-S1, d0, kravet EI60 samt högsta täthetsklass D.

FITFIRE WOOD OCH FITFIRE VENT IM1 ÄR ETT KOSTNADSEFFEKTIVT SÄTT FÖR UPPGRADERING OCH RELINING AV IMKANALEN UTFÖRD I:

  • SVARTPLÅTSKANALER

  • BETONG OCH ASBESTSKANALER

  • MURADE KANALER

Kanaler utförda i spirorör eller tunnplåt ska ersättas med rör i rostfritt, syrafast och värmebeständigt stål istället för FitFire Vent IM1 och FitFire Wood.

Sedan 2012 är det noga specificerat vilka metoder och material som får användas vid olika typer av kök och matlagningsformer. Imkanalerna är klassade från 1A till 3 där högsta klassen är 1A.

HÄR FÖLJER EN LATHUND OCH VILKA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN SOM GÄLLER FÖR IMKANALER:

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN SOM GÄLLER FÖR IMKANALER

VARFÖR VÄLJA FITFIRE®

FitFire® – en metod för många behov

Vårt miljövänliga tätningsmaterial för kanaltätning hjälper dig att enkelt och billigt renovera befintliga ventilations- imkanaler samt rökkanaler. Metoden innebär att man slipper smutsiga håltagningar, dyra saneringar av eternit eller andra yttre ingrepp. Man skapar på så sätt en slät kanal utan skarvar som bibehåller befintlig area i kanalen.

Vattenbaserat och miljövänlig tätning

Kompositmaterialet i FitFire® är vattenbaserat och ett klimatsmart miljöval. Materialet klarar därför de stränga kriterier för miljö som har satts upp av Byggvarubedömningen, SundaHus AB och BASTA som rekommenderar FitFire® som ett giftfritt och miljövänligt material.

Tätningsmaterial för er trygghet

Att använda ett brandsklassificerade tätningsmaterial för ventilationskanaler är ett tryggt val! Insatsrören i Komposit uppfyller stränga krav och är brandsklassificerade. På så sätt ger FitFire® fastighetsägare ett tätt ventilationssystem som ger friskare luft och bättre ekonomi i fastigheten.

Kontakta oss

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig

Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB

Elektravägen 1 126 30 Stockholm

Postadress: Box 2099, 103 13 Stockholm

Telefon: 08-24 98 06

info@chimneytec.se | Kontakta oss → Integritetspolicy

Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB är leverantör av FitFire® – ett tätningsmaterial framtaget för relineing och tätning av skostenar och ventilationskanaler.

Insatsröret är tillverkat i miljövänligt komposit och kan installeras i befintliga ventilationskanaler och rökkanaler utan att göra åverkan på kanalarean.

FitFire® finns i 4 olika utföranden för att täcka branschens alla behov.

FitFire® rekommenderas även av en rad branschorganisationer så som Sunda Hus, Byggvarubedömningen och BASTA