Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB
Chimneytec
Kundgrupper
BostadsrättsföreningarVentilationskonsulterVentilationsentreprenörer
Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB
Meny
Stänger menyn

Meny

Snabblänkar

Chimneytec Skorstensrenovering IM Kanal Ventilation

Produkter

FitFire® FitFire® Wood FitFire® Vent Fitfire Vent IM1

Våra kundgrupper

Bostadsrättsföreningar Ventilationskonsulter Ventilationsentreprenörer

Information

Våra produkter Garanti Om oss Produktinformation Miljö

Om Chimneytec

Kontakta oss

För bostadsrättsföreningar och Fastighetsägare

Bostadsrättsföreningar, framstående fastighetsinnehavare och ledande aktörer inom offentlig bostadssektor väljer aktivt Fitfire© för sina rök- och ventilationskanaler – en garanti för kvalitet och prestanda i varje projekt.

Många flerbostadshus, särskilt de uppförda före 1990, står inför utmaningen med bristfälliga ventilationskanaler. Enligt en förstudie av WSP på uppdrag av BeBo 2014, indikerar att cirka 80% av dessa byggnader har problematiska ventilationssystem. Dessa otäta kanalsystem inte bara leder till en nedgång i luftkvalitet, med spridning av oönskade lukter, föroreningar och radon, men också till betydande ekonomiska förluster genom energiläckage. Fastighetsägare och bostadsrättsföreningar börjar inse fördelarna med att tätta dessa kanaler. Medan investeringar ofta riktas mot värmeåtervinningslösningar, glöms den kritiska aspekten av energiförluster i otäta kanalsystem bort. Att säkra ventilations- och imkanaler är en ekonomiskt ljudstrategi som inte bara sparar pengar utan även höjer livskvaliteten för de boende och skapar en mer energieffektiv byggnad.

Har du frågor eller fundering över hur FitFire kan underlätta ditt nästa reliningsprojekt?

Kontakta oss!

Maximera Potentialen med FitFire:

FitFire optimerar FTX-system, erbjuder överlägsen prestanda i ventilationssystem för både bostadsägare och fastighetsförvaltare. Med en perfekt balans mellan effektivitet och kvalitet, garanterar varje FitFire-installation en långsiktig och hållbar ventilationslösning för flerbostadshus. Välj FitFire för en förbättrad, kostnadseffektiv och miljövänlig inomhusluftkvalitet.

Optimal Ventilationslösning med FitFire:

Minska dina ventilationens driftkostnader betydligt med FitFire. Det här innovativa systemet ger inte bara besparingar genom effektivare funktion utan erbjuder också en mer ekonomisk metod att hålla dina ventilationssystem i toppskick. Oavsett formen på dina ventilations- eller imkanaler, utnyttjar FitFire hela kanalområdet, vilket säkerställer att inget utrymme går till spillo.

Trygghet och Tillförlitlighet med FitFire:

FitFire-installationer kommer med en 25-års garanti, inklusive material och arbete. Detta ger trygghet för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, säkerställande att investeringen är av hög kvalitet. Resultatet är en bättre boendemiljö: friskare luft, lägre radonvärden och mindre buller. Detta leder till nöjdare invånare och ökad livskvalitet. Välja FitFire är ett intelligent steg för alla som värdesätter långsiktigt välbefinnande och en sund boendemiljö i flerbostadshus.

Smidig och Snabb Installation av FitFire:

FitFire's design liknar en brandslang och införs enkelt i det befintliga kanalsystemet. Med hjälp av en kvalificerad installatör, som använder en specialdesignad ångmaskin, formas slangen med tryckluft och härdas med vattenånga. Resultatet är en sömlös integration med det befintliga systemet, vilket leder till effektiv avlägsning av matos och ett generellt fräschare inomhusklimat för hela fastigheten.

Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB

Elektravägen 1 126 30 Stockholm

Postadress: Box 2099, 103 13 Stockholm

Telefon: 08-24 98 06

info@chimneytec.se | Kontakta oss → Integritetspolicy

Chimneytec Skorstens & Ventilationsteknik AB är leverantör av FitFire® – ett tätningsmaterial framtaget för relineing och tätning av skostenar och ventilationskanaler.

Insatsröret är tillverkat i miljövänligt komposit och kan installeras i befintliga ventilationskanaler och rökkanaler utan att göra åverkan på kanalarean.

FitFire® finns i 4 olika utföranden för att täcka branschens alla behov.

FitFire® rekommenderas även av en rad branschorganisationer så som Sunda Hus, Byggvarubedömningen och BASTA